Da li se vi sjećate Titove štafete? Niko to nije primijetio, ali je nagovijestila užasan raspad Jugoslavije

POSLJEDNJA ŠTAFETA MLADOSTI JE ONA KOJA POTIČE IZ 1987.GODINE, I DAN DANAS KRUŽE RAZNE PRIČE OKO NJENOG DIZAJNA. PREMA NEKIM TVRDNJAMA, OVA ŠTAFETA JE NA NEKI NAČIN NAGOVIJESTILA I KRVAVI RASPAD JUGOSLAVIJE.

Dizajn štafete je te godine napravljen, a on je bio i idejno rješenje plakata za Dan mladosti je povjereno Novom kolektiviznu (inače dizajnerski studio).

Drugačiji pristup članova Novog kolektivizma je nagovijestila i sama štafeta, na četiri stupa je bila u obliku građevinu koju niko i nije bilo moguće nositi.

Otkriveno je zapravo da je prateći plakat promijenjena verzije trećeg rajha, to je inače nacističi plakat koji je napravio RIčard Klajn 1936.godine.

Niko u početku nije mogao da prepozna poveznicu. Slovenačko omladinsko predsjedništvo se prvi identificialo sa našim plakatom, a kasnije i cijela omladinska organizacija Jugoslavije. Zadovoljni su bili i generali tada. Svidjelo im se jako to, a dobro se sjećamo i generala koji je izjavio da mu je drago što su mišićavi mladić na posteru, a ne neka apstrakcija.

Voljeli su to i s tim su se identificirali. Otkrivena je poslije poveznica, a kasnije je došlo do problema. Svi su se iznenadili što se takva frka podigla, pisali su sve novine oko toga. Nelogično je bilo koliko se svidio poste generalima kao i predstavnicima jednopartijskog režima, kazao je član Novog kolektivizma, Roman Uranjen.

Kakav je vaš život poslije odlaska Josipa Broza Tita? Da li se sada bolje živi ili gore, da li nam imate nešto reći o ovome dragi naši… ostavite nam vaše mišljenje o ovome, nadamo se da vam se dopao članak

Izvor: nostalgicno.info

IZDVOJENO:

Svet je pun idiota koji će pronaći put do vašeg srca, a onda ga slomiti

Znate li da varanje znači da ne volite svog partnera? Prava ljubav nema mjesta za varanje. Ako ste varali nekoga, možda ste sebi lagali o onome što doista osjećate.

Iako je ovo teško prihvatiti, istina je. Ukratko, to je ružna istina. Zdravi odnos treba komunikaciju, poštenje, vjernost, poštovanje i lojalnost.

Kada ste potpuno zaljubljeni u nekoga, nikada nećete misliti na to da ste s nekim drugim. . Ali, varanje je otrov koji ubija vaš odnos.

Nevjera razbija srce vašeg partnera, povjerenje, i vjerojatno će izgubiti vjeru da prava ljubav postoji. Također, kada varate osobu koja ima za vas stvarne i duboke osjećaje, izazivate izuzetnu bol.

Ako ste to doživjeli, znate da je bol pravi. Nakon boli izlaze bijes koji ste držali u sebi.

Bol koju osjećate kao da vam je udario u crijevo i da ste razorili srce. I dok ste osjećali tu bol, stalno se pitate što je pošlo po zlu, što si učinio u krivu.

Ali, trebali biste znati da vas netko nije volio i da to nema veze s tobom. Nevjera je njihova krivnja; nije tvoje, stoga nemojte se mučiti zbog toga. Ljudi koji varaju nisu spremni za predanost.

Oni nemaju poštovanje prema svojim partnerima, i čak ih ne vide kao partnere. Kada vas netko uistinu voli, nikad ne bi mogli zamisliti da vas na bilo koji način povrijede. Ne bi željeli vidjeti da patite.

Iako su bili nevjernici u svojoj prošlosti, varalice mogu naći osobu koja će ukrasti njihovo srce i oni će ga imati za vječnost. Ako želite imati zdrav odnos, morate biti iskreni i poštovani.

Iskrenost i poštovanje pravi su znakovi da idete u pravom smjeru. Vi i vaš partner trebate imati dobru komunikaciju i otvoreno razgovarati o svemu.

Kada imate problem, razgovarajte o tome kako biste pronašli rješenje, a ne stvoriti još veće probleme. Naravno, kako biste mogli voljeti svog partnera, najprije morate voljeti sebe.

Ovaj svijet ima brojne idiote koji će pronaći put do vašeg srca, a onda će ga slomiti. Pa ipak, bez obzira na to koliko vas slomljenih srca doživljavate, nikad ne biste smjeli prestati vjerovatiu pravu ljubav.

I, morate se sjetiti da varanje nema nikakve veze s vama ili vašim vrijednostima. Ti si lijepa, inteligentna i posebna osoba koja ne zaslužuju bilo kakvu povredu. Nikada nemojte izgubiti samopouzdanje jer je netko odlučio biti nepošten prema tebi.

Izvor: govortela.info

Check Also

VIC : Dolazi čovek na analizu krvi, sestra ga ubode u prst, ali nema krvi.

VIC : Dolazi čovek na analizu krvi, sestra ga ubode u prst, ali nema krvi. …